2011-08-26 14:24:06• hírek • Kocsis Zoltán

Szerencsés Steaua, nem panaszkodhat a Rapid sem

Péntek kora délután az Európai Labdarúgó Szövetség megtartotta az Európa-liga csoportbeosztásának sorsolását, amelyen három román csapat is érintett volt (és egyetlen egy magyar sem). A párosítások láttán elmondhatjuk, a Steaua könnyű csoportba került, a Rapid sem panaszkodhat különösebben, egyedül a Vaslui helyzete látszik kilátástalannak.

A román rekordbajnokot a második kalapból húzták ki és minden esélye megvan arra, hogy ezen a helyen is végezzen. Az egyre jobb formába lendülő Schalke papíron sokkal jobb, mint a Steaua, az izraeli Maccabi Haifa és a ciprusi AEK Larnaca viszont elvileg nem okozhat gondot a piros-kékeknek.

Szintén lesz egy izraeli ellenfele a Rapidnak is a Hapoel Tel-Aviv személyében a C csoportban. Itt a kvartett esélyese az idei szezonra alaposan meggyengült PSV Eindhoven, míg a bukaresti vasutasok a Hapoel mellett ismét mehetnek Lengyelországba: az Wroclaw búcsúztatása után ezúttal a Legia Varsó vár rájuk.

A legnehezebb csoportba a Vaslui került, ami amúgy nem meglepő, hisz a negyedik kalapból húzták ki őket. A D csoportban papíron a Sporting Lisszabonnak és a Laziónak játszva hoznia kell az első két helyet, a moldvaik mellett a svájci Zürich vár a nagyok esetleges botlásaira.

Ami a többi csoportot illeti, az I számít a legerősebbnek, nem véletlen hogy az Atletico Madrid, az Udinese és a Rennes révén három topligás együttes is megtalálható benne, negyedikként pedig Vanczák Vilmos és a Sion került besorolásra. A Tottenham és a Rubin Kazany személyében nehéz ellenfeleket kapott a Bölöni László edzette és Costin Lazart foglalkoztató PAOK Szaloniki és szintén erős a Dinamo Kijev, Besiktas, Stoke fémjelezte E kvartett is.

Egy csoportba, méghozzá az L-be került a Juhász Rolandot alkalmazó Anderlecht és a Szabics Imrét foglalkoztató Sturm Graz is, egyikőjüknek sem lesz könnyű dolga az AEK Athén és a Lokomotiv Moszva ellen. A mezőny egyedüli második osztályos csapata, az angol Birmingham a tavalyi döntős Braga valamint a Brugge és a Maribor mellé került a H csoportba.

A csoport: Tottenham, Rubin Kazany, PAOK Szaloniki, Shamrock Rovers
B csoport: Köbenhavn, Standard Liege, Hannover, Vorszka Poltava
C csoport: PSV Eindhoven, Hapoel Tel-Aviv, Rapid, Legia Varsó
D csoport: Sporting Lisszabon, Lazio, Zürich, Vaslui
E csoport: Dinamo Kijev, Besiktas, Stoke, Maccabi Tel-Aviv
F csoport: Paris St.Germain, Athletic Bilbao, Salzburg, Slovan Bratislava
G csoport: Alkmaar, Metaliszt Harkiv, Austria Wien, Malmö
H csoport: Braga, Brugge, Birmingham, Maribor
I csoport: Atletico Madrid, Udinese, Rennes, Sion
J csoport: Schalke, Steaua, Maccabi Haifa, AEK Larnaca
K csoport: Twente, Fulham, Odense, Wisla Krakkó
L csoport: Anderlecht, AEK Athén, Lokomotiv Moszkva., Sturm Graz

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: